Home
 
Realplayer 8

Er zijn tegenwoordig veel nieuws-sites en radiostations die gebruik maken van de technologie van Experience Entertainment, beter bekend van hun Realplayer. Deze Realplayer is nodig om 'streaming audio en video' te kunnen bekijken en luisteren. Ik heb met succes deze player geïnstalleerd en het verbaasde met dat het goed werkte (met een kleine verandering daargelaten).

Allereerst dient u de player te downloaden op de community site. Maak uzelf root en installeer het programma door het script te starten:

./rp8_linux_powerpc_cs1.bin

Realplayer komt met een GUI, zoals u die gewend bent onder Mac of Windows. Het zal u een aantal vragen stellen waar de player geïnstalleerd dient te worden enz. U hoeft zich geen zorgen te maken over de Netscape plugin aangezien die simpelweg niet werkt voor ppc-computers. Als u in een browser een geluidsfragment ziet dan klikt u er gewoon op en schrijft u het bestandje ergens weg. U kunt het later openen in de Realplayer. Ook kunt u op zo'n bestand klikken en openen met Realplayer (handmatig). Aan het einde van de installatie vraagt het wat persoonlijke zaken maar belangrijker is de snelheid van uw internetverbinding. De video- en audio-kwaliteit is afhankelijk van uw snelheid die u hier aangeeft.

Het zou kunnen dat uw Realplayer na installatie gelijk opstart. Bij mij was dat niet zo, ik kreeg een error maar dat was niet zo problematisch. U kunt het programma ook opstarten door naar de betreffende map te gaan en het script realplay te starten, dus ervan uitgaande dat u root was bv in /usr/local/RealPlayer8:

cd /usr/local/RealPlayer8
./realplay


Ik maak gebruik van een iMac. Mijn geluid deed het niet in eerste instantie. Ik moest de instellingen van geluid van 16-bits naar 8-bits veranderen.

Succes !

Op- en aanmerkingen over deze handleiding graag even doorsturen naar deze site.