Home
 
Installatie en configuratie van 'Mac-on-Linux'
Allereerst gaan we de pakketten mol en mol-kmods installeren:

urpmi mol
urpmi mol-kmods


We moeten nu het configuratiebestand van mol (molrc) aanpassen aan uw wensen.

cd /etc
pico molrc


In molrc zijn er een aantal dingen die moeten worden aangepast. Zo heb ik de ram-size op 128 Mb gezet (ik heb in totaal 256 ingebouwd). Mol draait op die manier met een geheugen van 128 Mb. De hda-partities die u op uw Mac-OS-buroblad wilt mounten moet u aangeven. Zo heb ik hda8, hda9 en hda10 toegevoegd (OSX, OS9 en een uitwisselingspartitie tussen linux en OS9). Hou er rekening mee dat alleen Classic OS-en kunnen worden opgestart, dus niet OSX. De bovenste hda wordt geboot. Dus degene die u bovenaan zet zal worden opgestart.
Na wegschrijven van het bestand moeten we eenmalig een video-instel-programma draaien. Typ in een shell 'molvconfig'. Dit programma test welke resoluties op uw scherm mogelijk zijn. Als het goed is ziet u drie verschillende kleuren bij een goede resolutie. Bij een iMac zijn 1024x768 75Hz en 800x600 100 Hz goede resoluties. Doorloop het gehele programma en verlaat het weer. Er is nu ergens een video-configuratie-bestandje aangemaakt met de te gebruiken resoluties.
We kunnen nu Mol opstarten:

startmol (evt met toevoeging '-a' zonder aanhalingstekens)

Het OS van de Mac wordt nu opgestart (de eerstgenoemde hda-partitie in molrc). Stel de resolutie in de 'Mac' in op een bruikbare (iMac is dit 1024x768 Hz) en stel de kleuren in op miljoenen kleuren. Alles moet er nu normaal uitzien. Geluid verkrijgt men door de MOL-extensie (te zien op het buroblad) te slepen in de systeemmap. Zet het 'Mac Os' uit en start opnieuw op, u zult zien dat het werkelijk goed werkt nu.